Zonnepanelen: De groene keuze van

Inmiddels hebben meer dan 500 huurders voor zonnepanelen op het dak gekozen. De reden om voor zonnepanelen te kiezen verschilt per huurder. Sommige kiezen ervoor puur omdat het elke maand geld bespaart. Anderen willen zo een steentje bijdragen aan een schonere wereld. En soms spelen beide argumenten een rol.

We bieden zonnepanelen zowel bij eengezinswoningen als bij appartementen aan.

Hieronder vindt u een berekening van uw voordeel per maand als Dunavie bij u zonnepanelen op het dak legt. De hoeveelheid opgewekte stroom hangt van veel factoren af:

  • Het type zonnepanelen
  • Het aantal zonnepanelen
  • Schaduwplekken op het dak
  • De oriëntatie (legrichting van de zonnepanelen ten opzichte van de zon)
  • De hoeveelheid zonuren in een jaar

In de onderstaande tabel geven we een indicatie van de opbrengsten van 1 zonnepaneel. Als er op uw dak bijvoorbeeld 6 zonnepanelen geplaatst kunnen worden, zal de opbrengst en uw voordeel dus 6 x zo hoog zijn als hieronder vermeld!

Aanname kosten energie: € 0,18 per kWh
Kosten per paneel per maand € 1,75
Wattpiek per zonnepaneel 300 Wattpiek
Inschatting jaaropbrengst stroom per zonnepaneel 240 kWh
Inschatting jaaropbrengst geld per zonnepaneel € 48
Inschatting voordeel huurder per jaar (per zonnepaneel!) € 48 - (12 x € 1,75) = € 27

Zoals gezegd zal de precieze opbrengst van huis tot huis en van jaar tot jaar verschillen. Dunavie kan de opbrengst ervan dus niet garanderen.

De vergoeding die u ontvangt voor de opgewekte stroom is ook afhankelijk van overheidsbeleid. De overheid heeft aangekondigd dat de vergoeding voor de aan u teruggeleverd stroom (het zogenaamde "salderen") vanaf 2023 lager wordt. Hierdoor zou uw voordeel per maand kunnen dalen, maar de precieze verandering is nog niet bekend.

Hoe werkt het terugleveren aan het net?

Salderen is de regeling dat de stroom die opgewekt wordt door de zonnepanelen en teruggeleverd wordt aan het elektriciteitsnet, wordt verrekend met uit het net geïmporteerde stroom. De stroom die u zelf opwekt wordt overigens eerst binnenshuis geconsumeerd. Er is pas sprake van teruglevering (en dus van saldering) wanneer u meer elektriciteit produceert dan dat u op hetzelfde moment gebruikt.

Om te kunnen terugleveren moet u zich aanmelden via energieleveren.nl . De netbeheerder registreert alle aansluitingen. En de netbeheerder is verantwoordelijk voor de aanleg van de netten en het transport van elektriciteit of gas. Door u aan te melden kan de netbeheerder noodzakelijke wijzigingen doorvoeren in het net.

Hoe vraag ik zonnepanelen aan?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor zonnepanelen?

Meer informatie vindt u op de website van de Groene Keuze Van

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden